LŠ: Boateng u 90. srušio “građane”, šestica Porta (SVI GOLOVI)

0

 

Bavarci su bili bolji rival od "građana", ali je engleski šampion odolevao do poslednjeg minuta, kada je defanzivac Bavaraca sjajnim šutem sa 15 metara matirao Harta i doneo vredan triumf četi Pepa Gvardiole. Naš reprezentativac Aleksandar Kolarov meč je presedo na klupi. Roma je zablistala na startu, a istakao se dvostruki strelac Žervinjo. Za "armejce" je od prvog minuta igrao Zoran Tošić, ali se srpski reprezentativac uklopio u sivilo Rusa.

 

Ajaks i PSŽ su podelili bodove. Do 74. minuta vodilu su "sveci" golom Edinsona Kavanija, ali je Šene izjadnačio i doneo prvi bod "kopljanicima". Od Barsleone se očekivalo da napuni mrežu APOEL-a, ali je samo Pike u 28. minutu poslao loptu u mrežu fanatičnih Kiprana.

 

Čelsi je kiksnuo na startu. Nemački Šalke odoleo je četi Žozea Murinja. "Plavci" su poveli već u 11. minutu, posle greške hrvatskog sudije Bebeka, koji nije dosudio očigledan faul nad Mejerom. To je iskoristio Fabregas da zatrese mrežu, posle sjajne asistencije Azara. Bod timu iz Gelzenkirhena doneo je Jan Klavs Huntelar. Murinjo je odmarao nekoliko standardnih prvotimaca, što mu se na kraju i osvetilo. Nemanja Matić i Branislav Ivanović odigrali su standardno dobro u timu sa "Stamford Bridža".

 

Mariborčani slave Luku Zahovića,  sina nekadašnjeg fudbalera Partizana, Zlatka Zahovića, koji je u drugom minutu sudijske nadokande doneo bod slovenačkom šampionu. Pre toga je Nani u 80. minutu doneo vođstvo Sportingu, ali se Slovenci nisu predavali i uspeli da osvoje veliki bod za erupciju oduševljenja u Mariboru.

 

Porto je demolirao BATE Borisov, a blistao je trostruki strelac Alžirac Jakin Brahimi, dok je u tvrdom susretu sa malo šansi Bilbao i Šahtjor odigrali susret bez golova.

 

GRUPA E

Roma – CSKA 5:1 (Iturbe 6, Žervinjo 10, 31, Majkon 20, Ignaševič autogol 50 – Musa 82)

 

 

Bajern – Mančester Siti 1:0 (Boateng 90)

 

GRUPA F

Ajaks – PSŽ 1:1 (Šene 74 – Kavani 14)

 

Barselona – APOEL 1:0 (Pike 28)

 

GRUPA G

Čelsi – Šalke 1:1 (Fabregas 11 – Huntelar 62)

 

Maribor – Sporting 1:1 (Zahović 90+2 – Nani 80)

 

 

GRUPA H

Porto – BATE Borisov 6:0 (Brahimi 5, 32, 57, Martinez 37, Adrijan 61. Abubakar 76)

 

 

Bilbao – Šahtjor 0:0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here