LŠ: Junajted se raduje Bajernu, Inter dobio što je tražio

0

Izvršni direktor fudbalskog kluba Mančester junajted Dejvid Gil bio je zadovoljan nakon žreba četvrtfinala Lige šampiona, koji je "crvenim đavolima" dodelio minhenski Bajern.

 

"Radujemo se ponovnom susertu sa Bavarcima. Svi se sećamo herojske pobede u finalu 1999. godine. Nismo se plašili nijednog protivnika jer u ovoj fazi takmičenja za rivala možete da dobijete samo ekipe sa najboljim svetskim igračima, a među njima je naravno i Bajern. Ipak, mi verujemo u svoje mogućnosti", rekao je Gili po završetku žrebanja u Nionu.

 

U prvim reakcijama sa klupe Mančestera Aleks Ferguson ističe da njegov tim očekuje izuzetno težak posao protiv Bavaraca.

 

"Moramo biti oprezni uoči utakmica sa Bajernom. Očekujem sjajnu atmosferu i odlične mečeve i u Mančesteru, i u Minhenu", rekao je menadžer engleskog prvaka.

 

Generalni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige napomenuo je da su fudbaleri najtrofejnijeg nemačkog kluba dobili "teškog i atraktivnog protivnika".

 

"Ulogu favorita prepuštamo šampionu Engleske, ali to ne znači da ćemo se unapred predati", poručio je Rumenige.

 

Potpredsednik branioca titule Barselone, Rafael Juste, nije bio previše zadovoljan žrebom koji je Kataloncima dodelio londonski Arsenal.

 

"Nije ovo bio najsrećniji žreb za nas, ali pozitivna okolnost je što igramo revanš pred našim navijačima. Ne želimo sada da razmišljamo o eventualnom polufinalu i duelu sa Interom, kojeg smo savladali u grupi 2:0. Pre svega, moramo da se maksimalno fokusiramo i spremimo za duele sa Arsenalom", rekao je potpredsednik aktuelnog šampiona Evrope.

 

Sportski direktor milanskog Intera Luis Figo bio je zadovoljan rivalom u četvrtfinalu, moskovskim CSKA.

 

"Poštujemo sve ekipe koje su dogurale do četvrtfinala, ali zadovoljni smo žrebom u kojem ćemo igrati sa Rusima. Nije sporan njihov kvalitet, ali mislim da možemo da prođemo dalje", rekao je Figo posle žreba u Nionu.

 

Generalnom direktoru CSKA Romanu Babajevu sviđa se što će "armejci" prvi meč igrati u gostima.

 

"U četvrtfinalu nema lakih rivala, a Inter je svakako fantastičan klub, koji pritom ima i sjajnog trenera. Dobro je što ćemo prvi meč igrati kao gosti, jer onda sledi revanš u Moskvi. Mi ćemo se svakako potruditi da na težak zadatak odgovorimo adekvatno. Želimo da igramo na ravne časti sa Interom", poručio je Babajev.

 

Drugi put u istoriji najkvalitentijeg klupskog takmičenja Francuska ima dva predstavnika u četvrtfinalu. Žreb je "spojio" Bordo i Olimpik Lion, pa će tako zemlja svetskog vicešampiona nakon šest godina sigurno imati polufinalistu Lige šampiona.

 

Predsednik Bordoa Žan-Luj Trio preneo je novinarima da je pre žreba razgovarao sa prvim čovekom Olimpika, Žan-Misselom Olom, i dodao da nisu želeli da se sretnu u četvrtfinalu.

 

"Naša prednost je što revanš susret igramo kod kuće, dok se oni uzdaju u iskustvo u ovoj fazi takmičenja", ocenio je Trio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here