Youtube/Helena
Vojvodina

Vojvodina danas obeležava godišnjicu konstituisanja svoje autonomije, saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Vojvodina je 31. jula 1945. godine na Skupštini izaslanika naroda Vojvodine konstituisana kao autonomna pokrajina i svojom voljom je postala autonomna pokrajina u Srbiji, ali istovremeno i deo jugoslovenske federacije, navodi LSV.

Ova odluka Skupštine naroda Vojvodina, kaže se u saopštenju, izraz je višedecenijske želje za autonomnim statusom naše pokrajine.

Autonomija Vojvodine u nastupajućim decenijama donela je puno dobrobiti za njene građane, ističe LSV i tvrdi da je “takva Vojvodina bila trn u oku beogradskim centralistima i šovinistima”, koji su “Vojvodinu gazili i gušili od 1988. godine, pa na ovamo”.

Vojvođanska autonomija, i pored svih napada i dalje živi, pred njom je puno izazova, a jasno je da se samo decentralizovana Srbija može modernizovati, zaključila je LSV.

3 COMMENTS

  1. Ove U corku, sta Ste i ko Ste vi, vlasima oduzeli Ste, vi zuta mafijo, cak i pravo da raspolazu firmama Koje se nalaze na teritoriji vlaskog regiona, postavljate Direktore U drustvenim firmama, a NASA deca zavrsavaju iste fakultete kao i vasa, na istim univerzitetima, pokrijte se usima vi cankove Demokrate

  2. Ne razumem ko podrzava ovog srborsca i sovinistu i separatistu Djubre od coveka i totalno propalog politicara.Koga on moze da predstavlja i koga placa copavog izroda naseg srpskog naroda.Srbi u Vojvodini su cvrsto uz svoj ostaali srpski narod.Niko nikada nije ugrozavao Vovodinu.APV su stvorili 1845 godine Tito i komunisti saamo sa ciljem da se razbije Srbija.Oni su stvorili nepostojeco KiM. pa se vidi do cega je dovelo.Canka tog copu sa stapom davno je trebalo zatvoriti i proterati.kao i ostale skrivene autonomase. Bivsu Rektorju Nedocib i ostale.Novi Sad je srpska Atina, ovog skrivenog automasa na svu srecu vise niko ne zarezuje u N.Sadu.Krmak ostaje krmak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here