Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Sukob u Ukrajini može da bude rešen u roku od nedelju dana, a to zavisi od Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva, rekao je u intervjuu za NBC predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

– Sve zavisi od SAD i Ujedinjenog Kraljevstva. Ako sutra shvatite da treba da sednemo za pregovarački sto i nađemo rešenje, verujte mi, naći ćemo rešenje za nedelju dana – rekao je Lukašenko.

On je prokomentarisao i tvrdnje ukrajinskih zvaničnika o masovnim grobnicama i zločinima koje je počinila ruska vojska, navodeći da se vodi informacioni rat.

– Ukrajinci pričaju o masovnim grobnicama, zločinima koje je počinila ruska strana. Ruska strana na sličan način otkriva masovne zločine koje je počinila ukrajinska. To su uobičajeni informativni napadi jedni na druge – rekao je Lukašenko.

On je istakao da je pre svega potrebno da se zaustavi rat i da se traži izlaz, a ne da se priča o tome kako su stvari loše.

– Znamo da su stvari loše. Rat je uvek loš. Ne tako davno sam rekao da je svet trenutno zaokupljen problemom i da traži odgovor ko je kriv. Vidite, hajde da to shvatimo kasnije. Ljudi umiru svaki dan. Zaustavimo rat i dogovorimo se. A onda ćemo videti ko je u pravu, a ko nije – rekao je beloruski predsednik.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here