Lukšić u Vašingtonu lobira za NATO

0

Nada se pozivu u septembru za članstvo u NATO: Igor Lukšić
 

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore saopšteno je da Lukšić učestvuje na dvodnevnoj konferenciji "Celovita i slobodna Evropa" u Vašingtonu, koja se završava danas, a povod skupa je obeležavanje značajnih jubileja za Evropu i NATO.

 

Prvog dana konferencije, tokom izlaganja na panelu "Konsolidacija juga Evrope", Lukšić je istakao da je Crna Gora ostvarila progres u četiri ključne oblasti u okviru evroatlantskih integracija – vladavina prava, reforma vojnog i bezbednosnog sektora i jačanje javne podrške za članstvo u NATO.

 

Crna Gora: Nećemo postati NATO baza

 

Lukšić je zaključio da do sada ostvarene reforme u međusobno komplementarnim procesima evropskih i evroatlantskih integracija, veoma aktivna uloga u mehanizmima regionalne saradnje, doprinos operacijama očuvanja mira širom sveta, između ostalog, preporučuju Crnu Goru za konačnu fazu integracije u NATO na samitu u septembru ove godine, dodaje se u saopštenju.

 

On je ocenio da je kredibilna politika "otvorenih vrata" NATO, ali i EU najefikasniji instrument u procesu konsolidacije evropskog juga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here