Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Glamping ili glamurozno kampovanje jedan je od najnovijih trendova putovanja u svetu, koji beleži sve brži rast. Oni koji su se osmelili da ovako provedu odmor tvrde da je to jedinstvena prilika da se bez odustajanja od luksuza boravi u divljini ili u nekim manje dostupnim predelima. Indija je jedna od zemalja koja nudi najveći broj destinacija za glamping, pre svega zahvaljujući prirodnim lepotama i brzoj adaptaciji na ovu vrstu ponude turistima. Ova zemlja nudi luksuzno kampovanje u peščanim dinama ili na planinskim vrhovima, na obali okeana ili usred oaze. Glamping entuzijasti tvrde da je svako parče prirode u ovoj zemlji praznik za oči i dušu. Evo nekih od najboljih glamping mesta u Indiji.

Kerala – prva asocijacija na glamping je ova indijska pokrajina. Pogled koji stvaraju plantaže čaja i kafe je spektakl koji očarava, kao i vodopadi Atukal na uzvišici Munaru i Devikulam. Tu se može čuti zvuk vode koja šiklja sa vrha brda, a mesto je savršeno za fotografisanje. Kerala je i dom ajurvede, pa ko voli može imati nezaboravno iskustvo kroz ajurvedske tretmane, ishranu i masaže

Radžastan- Nacionalni park Rantambor u Radžastanu je mesto gde je priroda nadohvat ruke. Park je blizu rezervata tigrova, a turisti ni u toj divljini nisu odsečeni od sveta jer je bežični internet dostupan.

Džajsalmer -Ovo je odrednica avanturista. Desert Glamping Resort se nalazi usred pustinje, u etno stilu je, ali ima moderan i udoban enterijer koji su zadržali šarm i rustičnost starog sveta.

Ladak – Mesto za odmor iz snova na velikoj nadmorskoj visini. Noćenje među veličanstvenim planinama deluje kao san. Najpopularnije mesto je Pangong, u dolini Nubra, sa prelepim pejzažima.

Madija Pradeš – To je sedište Nacionalnog parka Kana, a mirna šuma je idilično okruženje za one koji vole potpuno opuštanje na odmoru.

Goa – Glamping s plažom je jedinstven, a daje dovoljno vremena za šetnju, ali i za jogu. Buđenje je uz šum talasa i sunčevih zraka, pa mnogi biraju upravo ovu destinaciju.

Prinčevski odmor

Eko-butik odmaralište koje se nalazi u svetom gradu Puškaru, The Green House Resort nudi prinčevsko iskustvo posetiocima. Turistima su na raspolaganju tri vrste soba koje su opremljene đakuzi bazenom, spa centrom, restoranom. Puškar pruža pogled na šumovita brda, a na toj pozadini odmaralište izgleda skoro kao Božje prebivalište sa svojim kremastim šatorima i slabim osvetljenjem. Posetioci mogu da učestvuju i u igrama u zatvorenom, kao i u razgledanju znamenitosti na otvorenom.

Komfor u balonu

Turisti su uglavnom smešteni u “babl” šatorima: nalik ogromnom balonu, ovaj neobičan kutak pruža potpuni komfor. Ogroman krevet, noćni stočić, kupatilo, lampe, fotelje. Većina ima čak i prostranu terasu sa garniturom za sedenje i, najčešće, prelepim pogledom na okolinu. Oni koji su uživali u čarima glampinga tvrde da je osećaj izvanredan. Ipak, oni koji su naučili da kampuju za “sitne pare”, ako žele sebi da priušte luksuz, moraće i da ga plate – u proseku oko 200 dolara za noć.

Vrt čaja u Munaru

Brdska stanica Munar u pokrajini Kerali poznata je po zelenim brdima i plantažama čaja. Na samo 38 km od Munara je slikovita plantaža Kolukumalai, koju lokalci turistima predstavljaju kao “vrt čaja”: uz miris listova čaja i šetnja deluje podmlađujuće. Širok asortiman ukusnih čajeva, koji se vekovima proizvode na tradicionalan način, u srcu prirode, učiniće boravak u Kolukumalaiju nezaboravnim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here