EPA-EFE
Nikolas Maduro

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da poseduje dokaze da je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton dao odobrenje za atentat na njega.

„Prošlo je godinu dana od pokušaja državnog udara. Danas imam dokaze da je ubistvo naručio Džon Bolton iz Bele kuće“, izjavio je Maduro državnoj televiziji.

On je naglasio da postoje i svedoci da su Bolton i bivši predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos naložili opozicionaru Huliju Berhesu da ubije Madura.

„Ne mogu da optužim predsednika Trampa, ne u ovom trenutku, ali imam sve osnove da optužim Džon Boltona i tražim istragu protiv njega“, dodao je predsednik Venecuele.

Podsetimo, lider opozicije Venecuele Huan Gaido proglasio se za privremenog vršioca dužnosti predsednika. Podržale su ga SAD, nekoliko država Latinske Amerike i većine evropskih država. Rusija, Kina, Turska i Kuba smatraju Madura legitimnim predsednikom.

1 KOMENTAR

  1. Ja ti verujem.Kad već ne mogu da ti uzmu vlaast iz ruku onda će te ubiti.To je njihov oproban metod:Gadafi,Sadam,………………biće ih još.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime