Magija vode

0

 

Jedna od teorija na kojima se bazira pretpostavka da voda poseduje memoriju kaže da molekul vode, pored ulaženja u složene molekularne asocijacije, može da oscilira u devet slobodnih pravaca. To znači da jedan molekul vode može zauzeti 9 ili jednu od 362.880 binarnih informacija. Dakle, jedan te isti molekul vode, koji mi hemijski vidimo kao identičan, može u sebi da nosi potpuno različite informacije.

 

Neuspeli eksperiment

Naučnici iz Rusije su koristili rotacione magnete i filtere od određenih supstanci, verujući da će na taj način voda zapamtiti kako deluje originalna supstanca. Ovaj eksperiment nije dao rezultate.

Širom sveta postoje brojna svetilišta za koja se tvrdi i veruje da poseduju izvore čudotvorne vode koja se povezuje s brojnim misterioznim isceljenjima. Iako je ovo često izvor i brojnih manipulacija, nije nemoguće da zaista postoje delotvorne i lekovite vode koje u sebi nose, nama nepoznate, informacije koje podstiču isceljenja.

Japanac Masaru Emoto je napravio novi eksperiment. Zamrzavao je vodu u hiljaditom delu sekunde, ali, upućivao joj je lepe ili ružne reči. Oblik kristala koji je nastajao bio je oblika onoga što je vodi rečeno. Voda koja je bila prljava i voda kojoj su se govorile ružne reči dala je nepravilne kristale. Nezgrapni kristali su nastajali ako je puštana hevi metal muzika, a pravilni i lepi ako je svirala muzika Baha, Mocarta ili Šopena. Prelepe kristale je dala voda kojoj je tokom zamrzavanja rečeno "hvala".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here