Majka optužila Katarinu Rebraču

0

Katarina Rebrača sa majkom

Sandrina, koja je osnovala Centar za kreativno domaćinstvo, na saslušanju je počela da menja priču i da krivicu prebacuje na ćerku Katarinu.

 

Verovatno je želela sebe da prikaže kao nevinu osobu koja nije znala šta se dešava s novcem iz humanitarnog fonda – prenosi beogradski "Blic" reči sagovornika iz pravosuđa.

Sandrina je, zajedno sa ćerkom Katarinom, uhapšena zbog sumnje da je proneverila novac iz humanitarnog fonda i njima je istražni sudija odredio pritvor do 30 dana.

 

Toliko vremena iza rešetaka će provesti i Mirjana Hristić (52), bejbisiterka Rebračine šestogodišnje ćerke, kao i Slađana Mironija (46), dok je Tatjana Babac (38) puštena da se brani sa slobode, ali je sudu morala da preda svoj pasoš.

Katarina Rebrača je fond registrovala u Ministarstvu kulture, a tada je uplatila 30.000 dinara kao osnivački kapital.

 

Odbija hranu u zatvoru

Beogradski mediji pišu da Katarina Rebrača odbija zatvorsku hranu, te da ne može da spava zbog "nehumanih uslova" u ćeliji i cimerki prostitutki koje se svakodnevno smenjuju.

 

Bivšoj manekenki, kako pišu mediji, teško pada što nema uslove za ličnu higijenu, a za razliku do nekih žena, koje se brzo privikavaju na novu sredinu, Katarina ne može da se pomiri sa činjenicom da više nije u svom starom "svetu".

U istrazi je, kako pišu beogradski mediji, utvrđeno da su većinu sredstava za čiju se proneveru sumnjiči bivša manekenka uplatili građani koji su uplatnice dobijali sa računima za "Infostan". Sume koje su uplaćivali bile su po 50, 100 ili 200 dinara, a najveće uplate bile su od nekoliko firmi i to po 2.000-3.000 evra!

 

Inače, Sandrina je već godinama pokušala da prikaže sebe kao vanbračnu ćerku generala Koče Popovića ili unuku kompozitora Riharda Vagnera, a karijeru je ostvarila u trgovini umetničkim delima. Beogradski mediji pišu da je prvo otvorila galeriju u Sohou sa Ivanom Mandukićem i ruskim partnerom.

 

Oni su uložili novac, a ona ideju: beogradski slikari su dobri, a siromašni, pa ih samo treba distribuirati u Njujorku. Međutim, pojavila se izvesna gospođa Marija Dover Spajk, koja, navodno, nije isporučila tražene slike. Galerija gospođe Spajk i dalje radi, a ona u Sohou je ekspresno zatvorena.

Sandrina je ubrzo našla jednog vlasnika Renoarove slike, obećala mu da će je prodati, a potom nestala sa slikom. Ipak, brzo je nađena i deportovana u Srbiju, a slika je vraćena vlasniku. U Beogradu je iznajmila stan za svoj "atelje", a zapravo skladište za švercovani veš i garderobu koju je prodavala. Kiriju nije plaćala, a kada je vlasnica pokušala da je izbaci, Spomenka je bacila kroz prozor korpu za hleb, pa je intervenisala i policija. Sandrina je tužila vlasnicu stana da joj je ukrala novac, ali je tužba odbačena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here