Majkrosoftova spravica za bolje zdravlje

0

Makrosoftova narukvica radi na svim platformama
 

Najvažnija stavka iz glasina je potvrđena – osim tehničkih karakteristika, Band za razliku od brojnih drugih sličnih uređaja podržava sve bitne platforme, a ne samo Majkrosoftova rešenja. Windows, Windows Phone, OS X, iOS i Android su redom podržani.

 

Da li je Band tek još jedan fitnes gedžet koji će zadovoljiti tek malu grupu korisnika? Za početak – sasvim sigurno. Uređaj je dostupan samo u SAD po ceni od 199 dolara, a veliko je pitanje kada će i gde tačno postati dostupan van te zemlje.

 

Tehnička strana priče je, srećom, nešto drugačija. Iz kompanije navode da je reč o tehnički najnaprednijem rešenju za ručni zglob koje postoji – bez obzira na platformu na kojoj će biti korišćeno. Za razliku od konkurencije koja je izdvojila posebne ekosisteme u svetu nosivih gedžeta i praćenja zdravlja korisnika, Majkrosoft svojim rešenjem želi da bude kompatibilan sa svime što postoji.

 

Tačno kako se i očekivalo, pripadajući servis Health podržava sve bitne i ranije spomenute platforme, čime Majkrosoft želi da se posebno izdvoji od konkurencije. Naravno, integracija s Kortanom moguća je samo u slučaju da se koristi Windows (Phone).

 

Microsoft Band rečima kompanije, nije tek gedžet koji meri korisnikove korake akcelerometrom, već prati mnogo različitih podataka istovremeno da bi dobio jasniju sliku. Ukratko – gedžet uči pomoću ukupno deset senzora smeštenih unutra, a tu je i mogućnost praćenja stresa korisnika zahvaljujući senzoru koji prati psihogalvanski refleks kože:

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here