Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je večeras da se hitno održi sastanak Saveta bezbednosti UN i usvoje sankcije Evropske unije, nakon što je Rusija priznala nezavisnost samoproglašenih republika Donjecka i Luganska.

Makron je osudio takvu odluku Rusije i ocenio da ona predstavlja “jednostrano kršenje” međunarodnih obaveza Rusije i napad na teritorijalni integritet Ukrajine, saopštila je Jelisejska palata.

Makron je prethodno sazvao hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost kako bi se raspravljano o najnovijem razvoju događaja u vezi sa Ukrajinom, prenosi Rojters.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ranije večeras ukaze o priznanju samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) i Luganske narodne republike (LNR).

7 COMMENTS

  1. Pa i Francuska je priznala KiM, protivno odlukama i rezoluciji-1244 Saveta Bezbednosti. Siledzije, da li vam je neko tada uveo sankcije? Nije, a trebao je! Radite sta hocete, i mozete kako hocete, ali ne i dokle hocete!

  2. Kasno Marko na Kosovo stize. Nemoj se brukati, i ti si kuvao corbu. Vreme diplomatije je proslo. Budite pametni, ispunite zahteve – cena raste.

  3. Зашто ниси сазвао хитан састанак Савета безбедности када сте бесправно напали Југославију?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here