Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Francuski predsednik Emanuel Makron održao je sinoć hitan sastanak o Ukrajini nakon serije ruskih udara, uz ocenu da je priroda rata promenjena.

– Namerni udari Rusije na celu teritoriju Ukrajine i protiv civila su duboka promena u prirodi ovog rata – rekao je Makron juče tokom posete Majenu, na severozapadu Francuske.

Jelisejska palata je potvrdila da je održan sastanak sa vojnim i diplomatskim savetnicima. Na sastanku je doneta odluka o „novim merama za vojnu podršku Ukrajini”, kao i da se izađe u susret potrebama stanovništva Ukrajine.

Rusija je juče gađala brojne objekte po Ukrajini, uključujući glavni grad Kijev, nakon što je dan ranije ogromna eksplozija delimično raznela drumsko-železnički most preko Kerčkog moreuza, vezu Rusije sa poluostrvom Krim koje je Moskva anektirala 2014. godine.

2 COMMENTS

  1. Mislim da su Francuzi najviše razočarani činjenicom da je njihov predsednik postao ratni huškač umesto da aktivno radi na prevenciji rata (implementaciji Minskih sporazuma), odnosno uspostavljanju mira (od 24. februara)…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here