Mala Arapkinja iznervirala Sarkozija?!

0

 

Sarkozi je preduzeo "osvetničku akciju“ protiv Datijeve (44), za koju se tvrdi da je širila, a možda čak i izmislila spekulacije o njegovom braku. Predsednik ju je iznenada lišio službenog automobila, šofera, obezbeđenja i smartfona, na koje je kao bivša ministarka imala pravo.

 

Karla vara Sarkozija, Sarkozi vara Karlu?
 

Britanski magazin "Dejli Mejl" objavio je početkom marta vest da prvi čovek i prva dama Francuske Nikola Sarkozi i Karla Bruni Sarkozi varaju jedno drugo.


Tvrdnje da je poznati par zapravo par preljubnika prvo su osvanule na naslovnoj strani prestižnog francuskog časopisa "La journal du dimanche".

Prema pisanju poznatog francuskog satiričnog magazina "Kanar onšane“ ("Okovani patak“), Datijeva je već navikla da i sama bude predmet glasina, koje su se uglavnom ticale oca njenog vanbračnog deteta, ali ovog puta probleme joj je doneo njen dug jezik.

Tvrdi se, naime, da je upravo ona raširila skandaloznu vest da Brunijeva održava vanbračnu vezu sa 37-godišnjom pop zvezdom Benžamenom Bijoleom, dok se Sarkozi tajno sastaje sa ministarkom za ekologiju Šantal Žuano (40).

 

Ove tvrdnje su razbesnele predsednika koji je Datijevu svojevremeno postavio za ministarku i od nje napravio zvezdu svog kabineta. Zvao ju je "moja mala Arapkinja“, i želeo je da je prikaže kao primer jedne nove, multikulturne Francuske.
 

Inače, Rašida Dati je 2. januara dobila bebu, a potom se istog dana vratila na posao – na visokim štiklama i u crnoj suknji i blejzeru otišla je na sastanak vlade u Jelisejskoj palati. Francuzi  nisu sigurni da li joj zbog toga treba odati priznanje, ili je kritikovati zato što stvara utisak da porodiljsko odsustvo ženama nije potrebno.

 

Sama Rašida Dati je na sve ovo reagovala samo kratkim komentarom, rekavši da "trudnoća nije bolest".Ona, inače, odbija da saopšti ko je otac novorođenčeta.

 

Njen odlazak iz prestižnog ministarstva pravosuđa predstavlja veliki udarac za njenu munjevitu političku karijeru. Kao jedna od 12 dece marokanskog seljaka, Datijeva se vinula do ministarske funkcije nakon Sarkozijeve pobede na predsedničkim izborima, maja 2007. Bila je prva žena neevropskog porekla koja je zauzela ključno mesto u kabinetu francuskog predsednika.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here