Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković čestitala je svojim igračama na pobedi protiv Španije u četvrfinalu Evropskog prvenstva u Valensiji.

Košarkašice Srbije sinoć su posle velike borbe i drame u završnici meča pobedile domaćina i aktuelnog šampiona posle produžeka 71:64.

– Devojke su te koje su davale koševe, one treba u tom momentu da slave… Pobedili smo ogromnu Španiju, veliku ekipu, koja igra sjajnu košarku. Po intenzitetu svi porede njihovo trčanje sa muškarcima. Stvarno smo uspeli da pobedimo ogromnu ekipu na njihovom terenu. I to u Valensiji, u gradu gde je Španija – Španija – rekla je Maljković za sajt KSS.

Selektorka je istakala da je timska igra bila ključna za veliki trijumf.

– Čestitam svim svojim košarkašicama. Od prve do dvanaeste, jer je neverovatno koliko su sve pokazale da su tim i koliko su doprinele ovoj pobedi. Ne možete to ni da zamislite. Sve igracice sa klupe, koje su ulazile minut ili dva, plakale su. To je bila ta naša snaga. Čestitam svima na mentalnoj i fizičkoj snazi na ovoj utakmici. Videli ste koliko smo morali da stisnemo zube, u nekoliko situacija. To je mnogo teško! Bilo je mnogo teško prevazići sve to. Prevazići takav stres i ja im od sveg srca čestitam.

Srbija će u polufinalu igrati sa Belgijom.

– Pokazale su kako se bori za svoju zemlju, upravo u tim situacijama. Dovoljno smo mudri da znamo da ništa nismo uradili, da je ovo bila velika utakmica u našim karijerama. Definitivno! O njoj će se puno pričati, godinama. Drago mi je zbog devojaka. Znamo za šta smo došli i šta je naš cilj. Idemo na medalju! U polufinalu nas čeka Belgija, još jedna velika ekipa – zaključila je Maljković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here