EPA/Andy Rain
Pogba se vešto snašao između dva Čelzijeva igrača

Posle pobede protiv Arsenala u šesnaestini finala engleskog kupa (3:1), u osmini finala uspeh i na Stamford Bridžu (2:0).

Odlična partija izabranika Olea Gunara Solskjera, koju su rešili pitanje pobednika u prvih 45 minuta. Bio je to i revanš Čelziju za poraz u finalu kupa u prošloj sezoni (1:0).

Domaćin nije igrao loše. Imao je nekoliko dobrih prilika, ali je na Junajtedovom golu siguran bio Serhio Romero. Intervencijama u odbrani istakao se Ander Erera.

Upravo je Španac prvi doneo radost Junajtedu. U 31. minutu posle odličnog centaršuta sa leve strane koji je uputio Pol Pogba, Erera je skočio, šutirao glavom i zatresao mrežu domaćina.

Sve je rezultatski završeno u 45. minutu. Ovog puta opasnost po gol Čelsija stigla je sa suprotne, desne strane. Centrirao je Markus Rašford, a Pol Pogba je skočio između Aspilikuete i Ridigera i glavom još jednom primorao Kepu Arisabalagu na kapitulaciju.

U nastavku, Čelsi je pokušao sve da dođe makar do gola, naročito su bili agilni u pevih 15 minuta nastavka, ali je odbrana Junajteda bila sigurna i gosti su mirno priveli meč kraju.

Bila je ovo 11. pobeda Solskjera u njegovoj 13. utakmici na klubi ekipe s Old Traforda. Stigla je posle poraza u Ligi šampiona od Pari Sen Žermena (2:0) i uoči derbija Premijer lige sa Liverpulom koji se u nedelju igra u Mančesteru.

Parovi četvrtfinala (16. mart)

Svonsi (2) – Mančester siti

Vulverhempton – Mančester junajted

Votford – Kristal palas

Milvol (2) – Brajton

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here