Mančiniju priznanje “Enco Bearcot”

0
EPA/SERENA CAMPANINI
Roberto Manćini

Selektoru italijanske reprezentacije poverenje žirija u konkurenciji s Đanpjerom Gasperinijem (Atalanta) i Đenarom Gatuzom (Milan).

Roberto Mančini (54), koji je “azure” preuzeo u maju prošle godine, deveti je dobitnik prestižnog priznanja “Enco Bearcot”. Nagrada se od 2011. dodeljuje za zasluge italijanskim fudbalskim stručnjacima, a nosi ime po selektoru s kojim je Italija, već prežaljena, postala svetski prvak na Mundijalu u Španiji 1982.

Žiri je obrazložio da je Mančinjev izraziti kvalitet hrabrost da u reprezentaciji ukaže priliku mladima. Predsednik Fudbalske federacije Italije Gabrijele Gravina je mišljenja da je nekadašnji igrač nacionalnog tima vratio entuzijazam u njega posle kraha, budući da se “azuri” prvi put posle 1958. nisu bili plasirali na svetsko prvenstvo.

Dobitnici godišnjeg priznanja redom su: Čezare Prandeli (selektor), Valter Macari (Napoli), Vinčenco Montela (Fiorentina), Karlo Ančeloti (Real), Masimilijano Alegri (Juventus), Klaudio Ranijeri (Lester), Mauricio Sari (Napoli), Euzebio di Frančesko (Roma).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here