Nekadašnji italijanski prvoligaš, koji je u prošloj sezoni ispao iz Serije B, ali je zbog finansijskih problema administrativnom odlukom pao u Seriju D, posadio na klupu bivšeg igrača Rome, Intera i Milana. 

Alesandru Amantinu Mansiniju (39), koji je karijeru završio pre tri godine u brazilskom drugoligašu Vilja Novi, biće to prvi trenerski posao. Fođini su navijači, međutim, ustali protiv odluke rukovodstva da imenuje nekadašnjeg povremenog reprezentativca Brazila, osvajača kontinentalnog prvenstva Južne Amerike 2004, dok je igrao u Romi (2003-08).

Njima nije po volji što je Mansini 2011. osuđen pred milanskim sudom na dve godine i osam meseci zatvora jer je dokazano da je u noći između 8. i 9. decembra 2010. silovao 30-godišnju devojku, gošću na žurci njegovog zemljaka Ronaldinja u Milanu.

Ronaldinjo je u to vreme bio član “rosonera”, a Mansini Intera. Jedno vreme su igrali i zajedno budući da su ga “neroazuri” pozajmili gradskom rivalu za drugi deo sezone 2009/10. Obojica su se mesec posle te zabave vratili u otadžbinu: Ronaldinjo u Flamengo, a Mansini u Atletiko Mineiro.

Fođin predsednik Roberto Feleka stao je u odbranu novog trenera.

– Ako je pogrešio, to je uradio jednom, u prošlosti. Ne može celog života da ispašta zbog toga.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here