Marčelu nagrada “Pravi muškarac”

0

"Pravi muškarac": Marčelo

Šeliću je nagradu danas u Ustanovi kulture Parobrod, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, uručio prošlogodišnji dobitnik nagrade, zaštitnik građana Saša Janković.

 

Janković je izrazio žaljenje što živimo u vremenu u kojem su prave vrednosti izgubljene.

 

Janković je naveo da je dobro što je Marčelo uzor mnogim mladima i što ih motiviše da stvore svoj svet u kome će uspostaviti sistem vrednosti, humanosti, da znaju kada je vreme za izvinjenje, kada da kažu da, a kada ne, kada da kritkuju, kada ne.

 

Marčelo je zahvalio na nagradi koja je, kako je rekao, pokazatelj da rad njegov i njegovog tima nije nevidljiv i društveno nebitan, u vreme kada se međi bave politikanstvom i estradom.

 

Šelić je kao poražavajuće ocenio to što je 2014. godine potrebno govoriti stvari koje se podrazumevaju – da niko nikoga ne treba da mrzi, vređa, diskriminiše, udara … već da treba da pruži svoj maksimum i tako učini sebe i druge u društvu zadovoljnim.

 

O nagradi je odlučivao žiri u kome su bili strip crtač Marko Somborac, zaštitnik građana Saša Janković, reditelj Stevan Filipović, novinarka Suzana Zlatanović i programska direktorka omladinske organizacije E8 Dragana Jovanović.

 

Nagradu "Pravi muškarac" ustanovila je organizacija E8, koja je usmerena na rad sa mladima širom Srbije na prevenciji nasilja i promociji rodne ravnopravnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here