Kreće novi ciklus za “srpske kraljice”.

Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, saopštila je spisak igračica na koje računa za meč prvog prozora kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, protiv Turske, koji se igra 14. novembra.

Na spisku Marine Maljković nalaze se 23 košarkašice: Jelena Bruks, Aleksandra Stanaćev, Maja Škorić, Jovana Nogić, Maja Miljković, Aleksandra Crvendakić, Nevena Jovanović, Ana Dabović, Nikolina Milić, Saša Čađio, Miljana Bojović, Teodora Turudić, Snežana Bogićević, Tina Krajišnik, Dajana Butulija, Ivana Katić, Sofija Olić, Aleksandra Mužević, Maša Janković, Nadežda Nedeljkov, Milica Bojović, Mona Zarić i Milica Popović.

– Novi ciklus počinje i ja očekujem da na pravi način dobijemo neka nova imena za žensku košarku. Samim tim i veliki broj mladih i novih igračica je pozvan za ovaj prozor. Kao i uvek, traži se prilika više i način više da se sve košarkašice upoznaju, tako da će se devojke okupiti vikend pre 11. novembra kada bude zvanično okupljanje. Imaćemo četiri ili pet treninga sa najmlađim igračicama, da ih testiramo koliko brzo mogu da se priključe seniorkama – rekla je Maljković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here