EPA/Robin Utrecht
Marko Milošević

Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i Savezne republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, pojavio se na otkrivanju spomenika svome ocu u Moskvi. Ovo je prvo pojavljivanje Marka Miloševića u javnosti nakon više godina.

Milošević, za kojim je na snazi poternica Interpola, bio je na otkrivanju spomenika u društvu Aleksandra Zaldostanova, osnivača i vođe moto kluba “Noćni vukovi”, inače bliskog prijatelja Vladimira Putina.

Video možete pogledati OVDE.

Na poziv Zaldostanova, Marko je dao izjavu pred kamerom.

– Kao što je na ovoj tabli napisano, mi smo nažalost bili proba onoga što se dogodilo u Rusiji i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenska kriza, jugoslovenski ratovi su isti, samo je ovo sada u Ukrajini ubrzana varijanta. Mi smo, nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobedićemo! Za pobedu – rekao je Milošević, dok je neko pored njega dodao „Srbina čuva slava i Bog“, a Zaldastanov pokazao tri prsta.

Podsetimo, Marko Milošević se u Srbiji sumnjiči za učešće u organizovanom kriminalu. Posle svrgavanja režima svog oca 5. oktobra 2000. godine, otvorena je mogućnost za ispitivanje poslovanja mlađeg Miloševića. On je već 7. oktobra 2000. godine napustio Jugoslaviju. Sa lažnim pasošem je pokušao da ode u Peking, ali je 9. oktobra deportovan u Rusiju.

U Srbiji je za njim na snazi poternica Interpola, po kojoj bi trebalo da bude uhapšen ako bi se pojavio u zemlji. O njegovom životu u Rusiji nije bilo mnogo zvaničnih podataka.

Spomenik Miloševiću uz poruku Rusima

Spomenik Slobodanu Miloševiću zapravo je bronzana statua i rad beogradskog vajara Dragana Radenovića. Uz nju se nalazi i tabla na kojoj piše njegov navodni citat:

“Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Belorusije jer vas na Balkanu smatraju takođe Rusima. Pogledajte nas i zapamtite – sa vama čine isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad – pobesneli pas na lancu – hvata vas za grlo“.

1 COMMENT

  1. Svi ga kritikuju, a ko je stvorio Republiku Srpsku ko je zaradio rezoluciju 1244 koja garantuje da je Kosovo u sasatavu Srbije, ko nije dao Djukanovicu sa zapadom da otcepe i razdvoje dva bratska naroda i Crna Gora je bila zajedno sa bratskom Srbijom.I ko je izdrzao najjace sankcije u istoriji sveta.Da, nas narod sa Slobom na celu.A da su ga slusali sacuvao bi i srbe u Hrvatskoj.I to sve sam protiv celog sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here