Marko nova teniska zvezda

0

– Nole mi je uzor i sve ću učiniti da budem kao on. Uvek dajem sve od sebe i nikada nije kraj meča dok se ne rukujem sa protivnikom, veli Marko Miladinović, lepuškast četrnaestogodišnji momak, ubedljivo najbolji teniser u Srbiji do 14 godina. Marko je sin Silvije i Nebojše Miladinovića – Džakčeta.

Marko kaže da mu prija floridska zima dok vredno trenira. Fascinira brzinom kojom mu lete lopte i besprekornom tehnikom. Alal vera trenerima, brzo sam postao njegov navijač. Posle privikavanja na Floridske uslove i debija na "Eddie Herr" turniru, gde ga je iznenadio jedan Teksašanin, osvojio je juniorski turnir "American kup" kao zagrevanje za prestižni Orange Bonjle koji počinje danas.

Pobeđen je najbolji argetinski igrač Sebastijan Baez 10:8 u odlučujućem trećem setu. Da se zna ko je najjači i najhrabriji kad je najteže. Da se zna ko je iz Srbije i ko je postavljen za prvog nosioca jednog od najprestižnijih svetskih turnira u konkurenciji do 14 godina.

Džakče garantuje uspeh

Tata Nebojša je poznato ime u teniskim krugovima Srbije a od pre pet godina vlasnik je teniskog Reket kluba u Malom Mokrom Lugu u Beogradu. Svi treneri starije garde Beograda znaju ko je Džakče Miladinović. Svojevremeno u vrhu beogradskog i srpskog tenisa Nebojša Miladinović je bio zakon precizne igre. Kada je počeo da radi sa sinom znalo se da će Marko imati savršenu osnovu. Kada je sina predao na usavršavanje legendi beogradskih teniskih terena za mlađe uzraste Zoranu Bodiću, nije bilo sumnje da je na pravom putu. Srbija dobija još jednu tenisku vedetu!

 

Primeran i van terena

– Došla je prilika i vreme da bude pozvan sa svojim ortakom na jednu beogradsku žurku, priča o Marku van terena ponosni tata. Oko pola osam iz kafića u Nušićevoj nazvao je mene i mamu. Kaže: – E, mi palimo odavde, ovde su počeli da cirkaju i puše neke čudne cigare!
– Bravo "Mare care", bravo roditelji i treneri pedagozi!
Marko je odličan učenik i ako zbog teniskih obaveza u školu ide samo tri puta nedeljno. Zanima se za sve sportove a posebno za boks, pa je autor ovog teksta morao da mu pokaže osnove garda na samom teniskom terenu.
-Jel' sme bokser da upotrebljava svoju veštinu na ulici? To je kao da se služi oružjem! Radoznao je Maki.
A jel' imaš devojku"? – pitam radoznalo kao da nisam profesionalni novinar.
– Imam ih nekoliko!
Ostavlja me bez teksta nasmejani Marko.

Marko Miladinović je prvi je na rang-listi a osvojio je i zimsko i letnje državno prvenstvo, kako u singlu tako i u dublu. Osvojio je i završni masters među osam najboljih u Srbiji. Godinu je završio i kao šesti u Evropi. Igrao je i finale Evropskog mastersa. Igralo se u Italiji – osam najbolje rangiranih igrača u Evropi do 14 godina. Ove godine je osvojio ukupno 15 turnira, od toga 8 evropskih. Prvi je reket reprezentacije Srbije, i igrao je na svim ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Evrope.

Marko ima i svoj pobednički tim. Da sve od odeće i opreme uvek bude besprekorno spremno sinu za trening svakodnevno brine majka Silvija. Za sad propusti sinu po koju koka-kolu, ali kaže ne zadugo. Sa juniorskim šampionom Markom tehniku i taktiku teniske igre rade iskusni treneri Branko Pešić i mlađi majstor Aleksandar Trifunović.

– Ne štedim ga na treninzima ni malo – kaže Trifke koji ga prati na američkoj turneji. Kondicioni trener je iskusni Slobodan Vojinović Kampi, a sve to pod budnim okom tata Nebojše.
– Srećno Marko, vidimo se u finalu!

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here