EPA-EFE/TOLGA AKMEN
Ilon Mask

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask smatra da je realan problem to što Sjedinjene Države čak i ne razmatraju varijante za okončanje sukoba u Ukrajini, prateći ideju o „večitom ratu”.

– To je realan problem, to što nikada nije čak ni određen konačni cilj, prosto večiti rat – napisao je Mask na društvenoj mreži „Iks” odgovarajući na objavu korisnika o nastupu lidera demokratske većine u Senatu SAD Čaka Šumera u vezi s pomoći Ukrajini.

Korisnik je komentarisao izjavu Šumera koji je rekao da su SAD zbog zadržavanja pomoći u Kongresu „paralizovane” za dalja dejstva u vezi Ukrajinom, i dodao da političar nije mogao da objasni kako će izgledati put ka zamišljenoj pobedi Kijeva.

Predstavnički dom i Senat SAD počeli su ove sedmice da rade nakon pauze. Kongres, kako se očekuje, treba da razmatra pomoć Ukrajini i nastavljanje procedure impičmenta ministra unutrašnje bezbednosti Alehandra Majorkasa, zabranu rada društvene mreže „Tik-tok” i druge inicijative.

Američka administracija je u decembru prošle godine iscrpela mogućnosti za dostavljanje naoružanja Ukrajini, a ove godine je predat samo jedan paket pomoći od 300 miliona dolara. Bela kuća je Kongresu SAD uputila zahtev za odobravanje 60 milijardi dolara za pomoć Ukrajini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here