Mateus izmišlja i diže tiraž knjige

0

Autobiografija Lotara Mateusa podigla je dosta prašine u Srbiji. Nemački stručnjak je u svojoj knjizi "Sve ili ništa" napisao da je nesvesno bio akter nameštene utakmice kao trener Partizana protiv Rada (0:1).
Nemac je pisao o meču 28. kola iz sezone 2002/2003. kada su crno-beli imali veliku bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, a klubu sa Banjice su bili potrebni bodovi u borbi za opstanak.
Marko Nikolić, sadašnji trener crno-belih, koji je dobar deo karijere proveo upravo na Banjici, ne želi da se bavi tim spornim mečom, ali nije mogao da ostane ni imun što se ta priča pojavila u medijima baš u trenutku kada aktuelni šampion gostuje "građevinarima".

BELOJEVIĆ: Ne znam nemački
Darko Belojević je bio trener golmana koga je Lotar Mateus pomenuo u knjizi, a koji mu je navodno dao naznake da je meč sa Radom iz 2003. namešten.
– Nemam pojma o čemu Lotar priča? Govoriti sada o Mateusu i čačkati nešto što je bilo pre 11 godina, stvarno je suludo. Osim toga, Lotar nije pričao na srpskom, ja nisam na nemačkom – kazao je Darko Belojević za "Žurnal".

TUMBAKOVIĆ: Neozbiljno!
Mateus je u svojoj knjizi napisao da je Partizan te 2003. vratio dug Radu za preokret iz 2002. kad su crno-beli sa igračem manje uspeli da od 1:2 stignu do pobede 3:2. Trener crno-belih tada je bio Ljubiša Tumbaković.
– Neozbiljno! Mateus ne može da se seti ni svojih utakmica, kamoli tuđih – rezignirano je prokomentarisao Tumbaković, koji je Nemcu ostavio u amanet deset bodova prednosti u odnosu na Zvezdu.
– I Miša Tumbas bi postao prvak – tvrdi Tumbaković.

 

 

ILIEV: Niko nikad
Ivica Iliev je kao i Saša Ilić igrao za crno-bele pod komandom Lotara Mateusa.
– Najiskrenije, nikada niko u mojoj karijeri nije došao i rekao mi: ‘Ova danas utakmica je nameštena ili ovog moramo da pustimo ili on će nas da pusti.’ Ne mogu da pokazujem prstom na nekoga. Mada, sećam se da je pre par godina ovde bila priča jednog igrača (Boban Dmitrović, prim. aut) o nameštanju. Nama u Partizanu nikada niko nije govorio kako bismo trebali da igramo – rekao je Iliev i dodao da se ne seća te utakmice, kao ni mnogih koje je odigrao.

– Ne pada mi na pamet da se bavim Lotarovom biografijom i da razmišljam da li su detalji iz knjige vađeni baš pred našu utakmicu s Radom, koja je na programu već u sledećem kolu. Ne verujem u slučajnosti, ništa u životu nije slučajno – prokomentarisao je Nikolić.
Kapiten Partizana i akter spornog meča, Saša Ilić, rekao je da ga je Lotar Mateus neprijatno iznenadio tvrdnjom da je vodio ekipu na jednoj nameštenoj utakmici.
– To su gluposti, on se primio na staru priču da kada pobedimo, neko nam je to namestio pobedu, a kada izgubimo, onda smo pustili. Mislim da je to ubacio u knjigu samo zbog tiraža – izjavio je Ilić.
Prema njegovim rečima, moguće je samo da su crno-beli odigrali ispod očekivanja, jer su već obezbedili titulu.
– Ta utakmica za nas nije imala rezultatski značaj i moguće je da su neki igrači odigrali ispod nivoa. Ponavljam, niko od nas nije namestio meč – zaključio je Ilić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here