Jeste Nemanja Matić u zemlji zbog obaveza u reprezentaciji, ali je on i igrač Junajteda s kojim će se “crno-beli” dvaput sastati u Ligi Evrope. 

Od veličine engleskog tima Partizanovi navijači gotovo da će i da zaborave da je njihov tim u grupi drugostepenog takmičenja UEFA i s AZ Alkmarom iz Holandije i Astanom iz Kazahstana. “Crveni đavoli” 24. oktobra dolaze u Humsku posle 53 godine i čuvenih okršaja u polufinalu Kupa evropskih šampiona, a na Old Trafordu se igra 7. novembra.

S Junajtedom tada stiže i Nemanja Matić, koji je, istini na volju, u prva četiri kola engleskog prvenstva dobio priliku da igra samo u poslednja 22 minuta meča sa Sautemptonom prošle subote.

– Pričao sam sa Solskjerom o mečevima s Partizanom, koji je eliminisao Molde, u kojem je on takođe bio trener. Prvi put u karijeri igraću protiv srpskog tima. Raduje me što smo izvukli Partizan. Pratio sam ih u nekoliko utakmica ove sezone. Vidim da imaju neke sjajne malde igrače kojima će biti poseban trenutak kad istrče na Old Traford. Želim im svu sreću, ali ću se u tim duelima truditi da ih onemogućim da pobede. I mene raduje što ću da istrčim na Partizanov stadion koji će sigurno biti dobro popunjen i što će na utakmicu doći i moje komšije i prijatelji koji navijaju za “crno-bele” – govorio je Matić, čiji su fudbalski počeci vezani sa Zvezdom.

– Ub je nekako uvek bio Zvezdin kraj, ali sam se iznenadio sada kada sam bio do kuće koliko mi se partizanovaca javilo da će doći na utakmicu, a znam i mnogo zvezdaša koji će gledati taj meč.

O Portugaliji, s kojom Srbija igra na Zvezdinom stadionu u subotu (20.45 časova) u kvalifikacijama za Evrospko prvenstvo, Matić kaže da je to skup sjajnih pojedinaca koji jednim potezom mogu da odluče ishod čak i kada je protivnik bolji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here