Ž. Marković
Maturanti sa roditeljima

Povodom završetka školske godine u Srpskoj dopunskoj školi u Ucvilu je organizovana proslava male mature uz dodelu knjižica i svedočanstava. Na inicijativu Gordane Kalinić, predstavnice Saveta roditelja Srpske dopunske škole u Ucvilu, roditelji su odlučili da prirede slavlje za učenike koji su završili 8. razred i pobrinuli se da atmosfera bude kao u zavičaju. Odabrali su restoran čiji je vlasnik naš zemljak Luka Lazić, iznajmili posebnu prostoriju i obezbedili muziku.

Na početku večeri učiteljica Milja Stević je učenicima podelila Uverenja o završenom osnovnom obrazovanju, poželevši im uspeh i sreću u životu. Ona je zahvalila roditeljima i učenicima na dobroj saradnji i poručila da treba da nastave sa čuvanjem svog jezika i identiteta. Posle podele svedočanstva usledilo je druženje uz bogatu trpezu i muziku, a na kraju su maturanti zajedno sa roditeljima zaigrali i kolo.

Ove školske godine 8. razred u Srpskoj dopunskoj školi u Ucvilu završilo je šest učenika: Dragana Stojković, Tamara Lazarević, Nikola Milić, Kristijan Kalinić, Milan i Martin Marjanović.

Prijateljstva traju

Najlepše od svega je da ova proslava povodom završetka osmogodišnjeg školovanja zapravo ne znači da je došao kraj druženja među učenicima i roditeljima, već naprotiv, da su u Srpskoj dopunskoj školi ponikla čvrsta i lepa prijateljstva koja će još dugo trajati.