EPA/Clemens Bilan
Nemački kancelar Olaf Šolc

Nemački kancelar Olaf Šolc mogao bi da napusti funkciju tokom 2024. godine zbog pada poverenja naroda u njegovu Socijaldemokratsku partiju Nemačke (SPD), piše italijanska Republika, pozivajući se na neimenovane izvore.

List napominje da je samo 2023. godine nivo podrške u SPD pao sa 20 na 15 odsto. Navodno bi Šolcovo mesto mogao da zauzme aktuelni ministar odbrane Boris Pistorijus – upravo on je najpopularniji nemački političar.

Razlog za Šolcovu ostavku može biti skandal oko finansijskih malverzacija, vezanih za kompaniju Wirecard. Šolc je tada bio ministar ekonomije i “nije bio obavešten”, iako je praćenje ovog slučaja bila njegova direktna odgovornost. Međutim, on stalno negira svoju krivicu za ono što se dogodilo.

Istovremeno, nemački analitičari sumnjaju da će Šolc zaista napustiti svoju funkciju u bliskoj budućnosti, napominje list.

1 COMMENT

  1. Reko sam ti vise puta da ne raspakujes kofere, nisi slusao, sada ti je Putin dosao glave,piskio si iz vetar, I ovlazio svoje cipele, tako ti treba kad ne slusas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here