EPA/Neill Hall
Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev nije mišljenja da će kvartet, koji je dominirao u 2023. godini, nastaviti istim tempom i naredne.

Treći teniser sveta je u prošloj sezoni igrao 12 puta protiv Janika Sinera, Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva, slavivši tri puta.

“Sigurno je da ukoliko uzmemo prošlu godinu i mnogo različitih tuirnira, da smo se odvojili od ostalih u jednom trenutku u sezoni, naročito na kraju u pogledu poena. Ali, mislim da i to pokazuje kako svakak sezona može biti drugačija. Stefanos je igrao u finalu Australijan opena, ali iz brojnih razloga je imao težak kraj sezone. On može da se vrati i pretekne mene, Sinera, Karlosa, Novaka, bilo koga. Tako da bih bio oprezan. I ja sam bio van Top 10 na početku sezone”, rekao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, jedini koji je siguran u Top 10 jeste Novak Đoković.

“Jedino što je sigurno jeste da će Novak biti tu. Ja mogu da ispadnem iz 10, ali on je uvek tu. Nadam se da mogu da budem deo četvorice najboljih”, dodao je Medvedev.

Govorio je i o povratku Rafaela Nadala.

“Slično je kao sa Novakom. Sve te sezone koje je igrao, slavio je na mnogo mečeva i nije gubio često. Teško ga je dobiti. Zapravo, protiv Rafe sam imao možda i manje uspeha nego protiv Novaka na neki način. Imali smo neke neizvesne mečeve u kojima sam osetio da mogu do pobede, a u kojima je on slavio. Za mene će to biti veliki izazov”, zaključio je Medvedev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here