EPA/Eduardo Lima
Danil Medvedev

Danil Medvedev, najbolji ruski teniser, vratio se na US open gde je pre dve godine osvojio prvu grend slem titulu, a novu priliku da se bori za trofej započeo je pobedom u prvom kolu nad Mađarom Atilom Balažom, posle čega je imao veoma zanimljive izjave.

Medvedev je u drugom planu u Njujorku, a sve oči su uprte u Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa.

– Normalno je da su Novak i Karlos najvažniji. Meni to ne smeta. Ispred mene su na ATP listi, imaju više poena, više grend slem titula. Ove godine igraju neverovatna finala. Moj cilj je da igram dobro i što dalje doguram. To znači bar polufinale. Sa Karlosom mogu da se sastanem u polufinalu, a sa Rubljovom u četvrtfinalu. Međutim, najvažnije je da idem meč po meč i da uživam u tenisu. Jasno je da su Novak i Karlos veliki favoriti – naveo je Rus.

On je potom govorio o mentalnom aspektu.

– Tenis je sport od koga može da se poludi. Tu mislim na tenisere. Ima dana kada se osećam fenomenalno na treninzima, sve ide kao po loju. Forhend te maksimalno sluša, bekhend takođe, svaki drop šot je idealan. A onda dođe dan u kome je sve kako poželiš, naspavao si se, lepo probudio, ali ne možeš dobro da pogodiš nijednu lopticu. To te isfrustrira, gledaš u trenera, pitaš se kako je to moguće – rekao je Medvedev.

Situacija u Americi ga nije iznenadila.

– Svaki put kada izađem na teren, osećam da me gledaoci podržavaju, da me Njujork voli, što je prilično čudno kada se zna kroz šta sam sve ranije ovde prolazio. Zato uvek volim da se ovde vratim, noćni mečevi su nešto što nigde drugde nema – istakao je Danil.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here