Medvedev: Nema obnove veza sa SAD

0

Mi smo zainteresovani za normalnu trgovinu: Dmitrij Medvedev
 

– Ne, naravno. Apsolutno je nemoguće. Hajde da govorimo direktno, mi nismo smislili ove sankcije, njih su smislili naši partneri u međunarodnoj zajednici. Kako kod nas kažu, Bog će im suditi – rekao je Medvedev.

Po rečima ruskog premijera, Rusija će, sasvim sigurno, preživeti ove sankcije. On je uveren da će sankcije "kroz neko vreme ispariti, prosto ih neće biti, ali one su, nema sumnje, nanele veliku štetu" odnosima Rusije i SAD.

Medvedev je nazvao "aberacijama u mozgu" izjave američkog predsednika Baraka Obame na nedavnom 69. zasedanju Generalne skupštine UN, koji je nabrajajući najveće pretnje čovečanstvu, na prvu mesto stavio bolest – ebolu, na drugo mesto – Rusiju, a tek na trećem – Islamsku državu.

– I kakvo tu može biti resetovanje? Potrebno je osloboditi se svega toga, vratiti se normalnoj poziciji, makar "na nulu" , a tek posle toga mi ćemo moći da razvijamo naše odnose u budućnosti – rekao je Medvedev.

Istovremeno, on je rekao da je Rusija spremna za konstruktivan dijalog kako sa američkim, tako i sa evropskim partnerima. On je istakao da "Rusija nikome svoja vrata ne zatvara". Medvedev je naglasio da je Rusija zainteresovana za poslovanje sa Evropom, a međusobne restriktivne mere mogu biti ukinute, dok još sankcije koje je usvojila EU (protiv Rusije) nisu nanele štetu nijednoj strani.

– Što se tiče trenutne štete, nje nema. Ali, ako ćemo govoriti otvoreno i iskreno, njih će pre ili kasnije biti, a mi za to nismo zainteresovani. Mi smo zainteresovani za normalnu trgovinu, normalne investicione projekte – rekao je između ostalog Medvedev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here