EPA-EFE/Alexey Nikolsky
Dmitrij Medvedev

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da zapadne zemlje „ležu i bude se razmišljajući o Rusiji“.

Medvedev je tim rečima prokomentarisao izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona koji je rekao da je „Rusija doživela geopolitički poraz“ i da je počela da „pada u vazalnu zavisnost“ od Kine.
– Geopolitički gubitak? NATO nas je 2022. lenjo ignorisao kada se radilo o bezbednosnim garancijama. Kao, ostavite nas na miru, nemamo vremena za vas. A sada sve države članice NATO ležu i bude se misleći o Rusiji. Štaviše, neke od najvećih kukavica koje pate od fantomskih bolova, kao što su privremeno okupirane Poljske i naših baltičkih gubernija, strašno su se uprljale – napisao je Medvedev na Tviteru.
Po njegovom mišljenju, ako je neko nešto i izgubio, to je primitivna politika NATO koja se zasniva na želji Alijanse da igra izuzetnu ulogu u 21. veku.
Medvedev je takođe konstatovao da nije na Evropi da sada govori o „vazalnoj zavisnosti“, jer ona sada služi američkim interesima, na štetu sopstvenoj ekonomiji i stanovnicima.
„Što se kaže tel maître, tel valet (kakav gospodar, takav i sluga)“, zaključio je on.

1 COMMENT

  1. Uh Medvedicu, izgleda da te vazalnost prema Kini dobro dirnula? Isti si k’o onomad onaj Sadamov iracki glasnogovornik: Razbijamo ih, gotovi su, a Ameri hodaju po Sadamovom dvorcu:)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here