Najbolji teniser sveta Novak Đoković polako se priprema za Rolan Garos gde će pokušati da osvoji novi grend slem trofej. 

Takođe, u odličnoj formi je i Rafael Nadal koji je nedavno na MAstersu u Rimu u finalu pobedio Novaka i važi za najvećeg favorita u Francuskoj. Ono što je sigurno, Nole i Rafa, uz Federera koji posle pauze juri formu, definitivno nemaju preveliku konkurenciju u mlađim kolegama.

Baš iz tog razloga mnogi teniski stručnjaci, koji su sve i svašta izjavljivali prethodnih godina, moraju dobro da porazmisle. To sigurno radi i mlađi od braće Mekinro, Patrik koji je 2015. godine objavio jedan tvit u kojem se otvoreno pita dokle će srpski i španski teniser moći da guraju.

On je ranije sa dosta kriticizma pričao o Novaku, nekada je to prelazilo i granice zdravog ukusa, a tog 8. avgusta postavio je jednostavno pitanje na koje su se navijači vratili dan pred Novakov rođendan.

– Pitam se kako će Đoković i Nadal biti rangirani sa 34 godine – napisao je Patrik na svom Tviter profilu.

Španski teniser se trenutno “šeta” između prvog i drugog mesta, dok je Novak prvi i ostaće bar još koju sedmicu. Ukoliko osvoji titule na naredna dva Gren slem turnira, tu će se zadržati sve do kraja tekuće sezone, što bi bio epski uspeh. Đoković je ipak istakao da ga to ne opterećuje i sada je fokusiran isključivo na najveće turnire – trenutno ih ima 18, dok Nadal i Federer u svojim vitrinama imaju po 20 trofeja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here