EPA-EFE/Stephanie Lecocq
Premijerka Italije Đorđa Meloni

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je danas da bi Rusija lako mogla da vrati mir u Ukrajinu, u bilo kom trenutku, kako je rekla, povlačenjem sa ilegalno okupiranih teritorija.

– Potrebno je ponovo puni teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine – poručila je Meloni tokom govora na virtuelnom samitu G20, prenela je ANSA.

Kako navode izvori u rezidenciji italijanske premijerke, ona je uputila novu osudu postupaka Moskve, zbog, kako dodaju izvori “ozbiljnih posledica i štete koja je naneta najsiromašnijim državama”.

Danas je održan virtuelni sastanak lidera grupe G20, čiji je predsedavajući Indija.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije u toku dana da je Rusija spremna za pregovore o završetku rata u Ukrajini, ali da Kijev ne želi da pregovara o miru.

Kako je naveo Rojters, Putin je iskoristio svoj govor na sastanku G20 da kaže da je potrebno razmisliti o tome kako zaustaviti tragediju sukoba u Ukrajini i rekao da Rusija nikada nije odbila da učestvuje u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom.

4 COMMENTS

  1. He…he…Zapad, ukljucujuci Italiju jos lakse moze to da uradi. Samo treba da prestane da salje pare, oruzje i naciste ukrajinskoj mafiji, za borbu protiv Rusa, te da Ukrajinu ostavi Ukrajincima da sami odlucuju o sebi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here