EPA/Petrit Prenaj

Predsednik Odbora za spoljne poslove američkog Senata Bob Menendez izjavio je u Vašingtonu da je veoma važno da Kosovo bude spremno za završnu fazu dijaloga, kako bi se postigao konačni dogovor.

– Veoma sam ponosan što su SAD 2008. godine među prvim zemljama priznale nezavisnost Republike Kosovo. Američka podrška Kosovu će se nastaviti i u budućnosti – rekao je Menendez tokom sastanka sa predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem.

Kako javljaju prištinski mediji, tokom sastanka sa Menendezom, Veselji je upoznao američkog senatora sa političkim kretanjima na Kosovu i u regionu i zahvalio mu na ulozi i doprinosu Senata Kosovu.

Tema razgovora bio je proces dijaloga između Kosova i Srbije i značaja koji za Kosovo ima direktno učešće SAD u ovom procesu.

– Bez Amerike ne može biti konačnog sporazuma između Kosova i Srbije. Direktno učešće SAD u ovom procesu je od suštinskog značaja za realizaciju sporazuma, koji će obezbediti priznavanje nezavisnosti nezavisne i suverene države Kosova, kao i obezbeđivanje sedišta u UN – rekao je Veselji.

Tokom posete SAD na poziv američkog Kongresa, Veselji je imao susrete sa velikim brojem kongresmena i senatora.

3 COMMENTS

  1. “…za završnu fazu dijaloga…” То значи пут под ноге преко Проклетија и сву ослобођену земљу поделити српским војводама.

  2. Pa ove demokrate više ne odlučuju
    Sada se pita Tramp. Klinton i ovakvi senatori znaju šta ih uskoro čeka-gvantanamo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here