Mesi: Pobeda važnija od golova

0

Fudbaler Barselone Lionel Mesi izjednačio se sa Špancem Raulom na prvom mestu liste najboljih strelaca Lige šampiona svih vremena, pošto je dao oba gola u pobedi svog tima nad Ajaksom od 2:0.
Mesi i Raul sada imaju po 71 gol, a odmah iza njih je zvezda Real Madrida, Portugalac Kristijano Ronaldo sa 70 golova.
Do kraja prve faze takmičenja ostala su još dva kola, a i Real i Barsa su obezbedili prolazak u drugo kolo, tako da će i Leo Mesi i Kristijano Ronaldo verovatno oboriti rekord legende Raula, koji je postigao 66 golova za Real Madrid i pet za Šalke u Ligi šampiona.
Raul je i najbolji strelac u svim takmičenjima UEFA, sa ukupno 73 gola, pošto je postizao golove i u Super kupu i Interkontinentalnom kupu.
Mesi je, međutim, daleko efikasniji od glavnih konkurenata, pošto je 71 gol dao u 90 utakmica Lige šampiona, dok su Raulu za to trebala 142 nastupa. Ronaldo je 70 golova dao u 107 utakmica za Mančester Junajted i Real Madrid.
– Ovo su predivni trenuci za mene. Ipak, mnogo mi je važnije što smo pobedili Ajaks i obezbedili plasman u narednu fazu – rekao je Mesi i istakao da nijedan gol ne pamti posebno, ali da su mu svakako najdraži oni koje je postizao u finalima Lige šampiona.
Treba dodati da su Mesi i Barselona imali u Amsterdamu i sreće, odnosno naklon arbitra, koji je propustio da u dve sporne situacije pokaže na penal za Ajaks.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here