Matić: Dobro je i nerešeno

0

Fudbaleri slovenačkog šampiona Maribora jedno su od najprijatnijih iznenađenja u Ligi šampiona. "Ljubičasti" su u 4. kolu ostvarili i treći nerešen rezultat, posle Sportinga (1:1) i Šalkea (1:1) isti skor ostvarili su protiv najboljeg tima u grupi, Čelzija, od koga su dve nedelje ranije poraženi u Londonu sa čak 6:0. Ovog puta poveli su u 50. minutu efektnim golom makedonskog reprezentativca Agima Ibraimija, a onda je talentovani Luka Zahovič promašio prazan gol za 2:0. Čelzi se tada trgao, srpski reprezentativac Nemanja Matić izjednačio je posle kornera u 73. minutu, a do kraja je engleski tim promašio nekoliko sjajnih šansi, uključujući i penal u 86. minutu, kad je Jasmin Handanović odbranio udarac Edena Azara.
– Znali smo da će biti teško u Sloveniji – rekao je Nemanja Matić za sajt UEFA. – U prvih petnaestak minuta smo kontrolisali utakmicu, ali je tada je domaći tim počeo da igra dobro i stvorili su nekoliko šansi. Na početku drugog poluvremena postigli su lep gol i nošeni navijanjem sa tribina počeli ozbiljno da prete, međutim, mi smo uspeli brzo da stignemo do izjednačenja. Na kraju smo bili bolji, ali promašili smo penal i još nekoliko povoljnih prilika, tako da je posle svega rezultat 1:1 za nas zadovoljavajući.
Pre utakmice bili smo prvi na tabeli sa dva boda više od Šalkea, a sad imamo tri više od njih. Zato kažem da je ponekad 1:1 dobar rezultat. Uveren sam da ćemo do kraja takmičenja, u preostale dve utakmice, iskoristi naš kvalitet i zadržati prvo mesto u grupi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here