Mesićeva ćerka pred sudom

0

 

Saša Mesić sa ocem

 

 

Bandić je Sašu Mesić prijavio zbog osnovane sumnje da je prekršila zakon zloupotrebivši položaj i ovlašćenja kao predsednica uprave "Terme Zagreb" (zajedničke firme kompanije INA i Grada zagreb).

 

Podsećanja radi, Bandić je šefu Kontrolne kancelarije Mirku Heraku naložio istragu u kojoj je Herak od Saše Mesić zatražio izveštaj o svim odlukama koje je donela, uključujući poslove vezane uz javne nabavke, zapošljavanja, investicije i bankovne izvode.

 

Pošto mu Saša Mesić nije dostavila nijedan dokument, izvor lista kaže da je Herak sastavio opštu prijavu u kojoj iznosi sumnje da je predsednica uprave Termi prekršila zakon jer je odluke donosila sama, bez potpisa drugog člana uprave Davora Havraneka.

 

Isti izvor dodaje da bi prijava bila mnogo konkretnija da je Herak video tražene dokumente. Našlo bi se tu, tvrdi izvor, i neovlašćenog korišćenja potpisa, sklapanja štetnih ugovora…

 

"Neverovatno je njeno ponašanje. Iako nam je skupština ‘Termi Zagreb’ dopustila pristup svim informacijama koje nas zanimaju, Saša Mesić uporno odbija saradnju. Svejedno, naša istraga ide dalje", rekao je Herak i dodao da uskoro očekuje poziv iz Državnog tužilaštva Hrvatske.

 

Sukob Milana Bandića i bivšeg predsednika Stjepana Mesića očigledno se prelama preko Mesićeve ćerke.

 

Verovatno svesna da ju je Bandić već prijavio, Saša Mesić je sukob dodatno zaoštrila izjavivši da je Bandić može skloniti jedino “ako je prebiju kumovi koji su prebili bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića kad im je stao na put”.

 

Tako je gradonačelnika Milana Bandića de facto optužila za napad na Rađenovića.

 

"Pitate me da li sam malo preterala. Nisam! Ako Bandić mene može da stavi u kontekst sa navodnim novčanim malverzacijama u Termama, mogu i ja njega spominjati u kontekstu napada na Rađenovića", rekla je "Večernjem listu" Saša Mesić koja i dalje tvrdi da je sve odluke donosila u skladu sa zakonom.

 

Uprava kompanije INA, koja je Sašu Mesić postavila u upravu Termi, nije htela da komentariše iznete tvrdnje.

 

"U firmi INA je, nezavisno od Gradske kontrolne kancelarije, u toku interna revizija poslovanja Termi Zagreb i pregledaju se svi dokumenti bitni za poslovanje društva. Uzevši u obzir ove činjenice, ne možemo da komentarišemo ni dajemo detaljnije informacije o ovom slučaju", navodi INA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here