Košarkaš Efesa, Vasilije Micić odigrao je jednu od najboljih sezona u karijeri u kojoj je bio MVP regionalnog dela, kao i završnog turnira Evrolige, a i pored toga, odazvao se pozivu selektora Igora Kokoškova za kvalifikacije za Olimpijske igre. 

Nekadašnji igrač Mege i Crvene zvezde gostovao je u emisiji “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, gde je pre svega govorio o potencijalnom nastavku karijere u NBA ligi.

Ističe da još nije doneo konačnu odluku po tom pitanju, mada kaže da bi zaista voleo da jednog dana nastupi u najboljoj ligi na svetu.

– Imam još dve nedelje da razmislim. Moja želja jeste da odem u NBA ukoliko dođe nešto što može da me ispuni na svim poljima. Mislim da to nije nezahvalno od mene. Ukoliko se to ne desi, Evropa je, naravno, opcija i postoji nekoliko klubova – rekao je Vasa.

Potom se osvrnuo na odluku Nikole Jokića da ove godine “preskoči” nastupanje za reprezentaciju. Kaže da je Nikola za njega posebna ličnost i da razume zbog čega je propustio reprezentativni poziv.

– Imate prava da se razočarate u njegovu odluku. Svi mi imamo veliku strast za igranje u reprezentaciji. Jokić nas je uverio da moramo da poštujemo njegove odluke i sve su za poštovanje. Nijedan košarkaš u reprezentaciju ne dolazi sa interesom, već svi igramo sa srcem. Mnogi igrači su u reprezentacijama oživljavali svoju karijeru. Što se Jokića tiče, on je posebna ličnost za mene. Ja nešto slično proživljavam u Evroligi. Shvatam koja je njegova želja da ostane pribran i da sačuva svoju privatnost. Razumem njegovu odluku i neću da je komentarišem – dodao je Micić.

Za kraj, otrkio je i da li sam planira da nastupi za Srbiju ovog leta u dalekom Tokiju.

– Meni mnogo znači. Mislim da su sve naše košarkaške legende izgradile svoja imena u reprezentaciji, jer klupska košarka je nešto što brzo ispari. Jesu lepe titule u Evroligi, ali sva odličja u reprezentaciji su lepša, draža. Nikada nisam imao problem da se odazovem, ja se samo javim i tu sam, nikada nisam ni razmišljao o tome. Ipak, sezone su prenaporne i ko god neko želi da odmori neku godinu, to moramo da shvatimo. Telo daje signale. Ja kada mogu da igram i spreman sam, uvek ću doći. Volim svoje drugare, mi smo svi gotovo ista generacija. Ne pravim oko toga nikakvu pompu – zaključio je Vasilije Micić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime