EPA-EFE/JUSTIN LANE

Grčki premijer Kirijakos Micotakis poručio je da Rusija mora da bude kažnjena zbog, kako je naveo, ratnih zločina počinjenih na teritoriji Ukrajine.

On je juče, na zajedničkoj konferenciji sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, dodao da Grčka “bezrezervno osuđuje” rusku invaziju, prenosi Gardijan.

Istakao je da Grčka nikada neće priznati ilegalnu aneksiju ukrajinske teritorije od strane Rusije.

– Mi smo protiv kršenja međunarodnog prava i protiv smo svake nezakonite okupacije – poručio je grčki premijer.

Naveo je da je zvanična Atina podržala sankcije protiv Moskve, uprkos njihovim negativnim posledicama po grčku ekonomiju, kao i da se aktivno zalagala za integraciju Ukrajine u Evropsku uniju.

Micotakis i Zelenski su na konferenciji za medije potpisali zajedničku izjavu o evroatlantskoj perspektivi Ukrajine.

9 COMMENTS

  1. Pa što onda ne osudite npr i međunarodno nezakonito bombardovanje Jugoslavie i Libije od strane Amerike…?

  2. Pa stvarno mi pravoslavci , treba da se stidimo svake izgovorene reci , niko se nije nasao da kaze osdujemo ameriku za sva zla koje su naneli svetu.

  3. Ali ipak imate konzulat na Kosovu, sastanke sa pojedinim tzv. Kosovskim zvanicnicima…Zasto ne osudite aneksiju Kosova i Metohije od strane Amerike?

  4. И вас из НАТО пакта треба све казнити за све што чините од деведесетих година.

  5. Jos jedan americki potrcko.Nisi osudio bombe na hirosimu i Nagasaki,Bombe na Beograd,Okupaciju KiM.Zvanicno jos niste priznali KiM ali imate Konzulat u Pristini.Nisi osudio otimanje najvece pravoslavne svetinje Kijevske Lavre i mnogo toga sto rade tvoki mentori.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here