Foto: EPA/MANU FERNANDEZ/POOL
Mihael Šumaher

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher (52) nalazi se u izuzetno teškom stanju od kako je krajem 2013. godine doživeo nesreću na skijanju, a nove informacije ne mogu da ohrabre njegove navijače.

Jedan od njegovih nekadašnjih kolega prokomentarisao je Šumaherovu borbu za oporavak koja traje skoro osam godina.

– Ne znam ni zašto ga drže u takvom stanju godinama – rekao je Filip Strejf, nekadašnji vozač u Formuli 1 o legendi koja će uskoro dobiti svoj film.

Ove njegove reči zabrinule su celokupnu javnost koja dugo čeka da sazna detalje o zdravstvenom stanju legendarnog Mihaela Šumahera.

Porodica nije želela da iznosi u javnost detalje, a čak su se i preselili kako bi Mihaelova privatnost bila u potpunosti bezbedna. Zbog toga se i ranije spekulisalo da je situacija mnogo lošija nego što se predstavlja, a Filipove reči ne donose optimizam ljubiteljima moto sportova.

– Šumaher je u krevetu, u veoma teškom stanju. Čini se da je izgubio mnogo kilograma. Ne znam ko bi voleo da vidi oca ili muža u takvom stanju – rekao je Strejf, koji je posećivao Šumahera na klinici u Grenoblu nakon nesreće.

Njegove reči očigledno su upućene na adresu supruge Korine Šumaher, koja vodi računa o porodici, imovini i finansijama višestrukog šampiona. O njenoj borbi kao supruge i majke često je govorio i jedan od najbližih saradnika iz Šumaherovih trkačkih dana, Žan Tod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here