commons.wikimedia/SrpskiVitez
Most "Bratoljub"

“Srbija je finansirala i izgradila most “Bratoljub”, sa njene strane je urađeno sve. I Republika Srpska je uradila sve što treba i sada se u vezi sa tim mostom čeka da Uprava za indirektno oporezivanje završi svoj deo posla oko graničnog prelaza. Predugo se to čeka”, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović u intervjuu Srni.

Ona je istakla da je Srbija sa Republikom Srpskom uvek imala fantastičnu saradnju i da je sigurna da se to nikada neće promeniti, kao i da iskreno veruje i nada se da će sada, nakon formiranja novog Saveta ministara, stvari ići mnogo brže i u samoj BiH.

Mihajlovićeva, koja je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, navela je da se predugo čeka na most “Bratoljub” i dodala je da je urađeno sve što je u domenu Republike Srpske, ali da je na drugim nivoima odlučivanja (BiH) bilo zastoja.

Ona je podsetila da je predložila BiH da bude formiran integrisani granični prelaz, i to na mostu “Bratoljub” i dodala je da Srbija očekuje što pre odluke u vezi sa auto-putem Beograd-Sarajevo, kao i sporazum o rekonstrukciji 11 mostova između Srbije i BiH.

– Mi smo spremni, novac imamo i hoćemo zaista 2020. godine da na tome radimo – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije novac za rekonstrukciju 11 mostova između Srbije i BiH obezbedila u svom budžetu za 2019. godinu, ali nije mogla da krene u rekonstrukciju jer nije postojao zajednički sporazum sa BiH.

Mihajlovićeva je navela da je imala i u nekim ranijim periodima odličnu saradnju sa Republikom Srpskom, da se održavaju zajedničke sednice vlada i da je sve na čemu god je rađeno i šta god je bilo u domenu Srpske – uvek rešavano.

Srpska ministarka je naglasila da joj je drago što će se graditi auto-put Beograd-Sarajevo, koji je u obliku prstena.

Ona je podsetila da je počela izgradnja prvog prstena na deonici Sremska Rača-Kuzmin i da će se graditi i veliki most, a vrednost projekta je 210 miliona evra. Mihajlovićeva je podsetila da to radi turska kompanija “Tašjapi” sa srpskim podizvođačima. Prema njenim rečima, za dve i po godine ta deonica bi trebalo da bude gotova.

Mihajlovićeva je napomenula da je uspela priča o integrisanim graničnim prelazima sa Severnom Makedonijom i Crnom Gorom i da je Srbija pričala o tome i sa BiH da to bude na mostu “Bratoljub”.

– Mislim da se ministarstva i na operativnom nivou već time bave. Dakle, imaćemo na “Bratoljubu” jedan granični prelaz. Mislim da će za početak biti prvo “Bratoljub”, a onda ćemo videti i sve druge – zaključila je ministarka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here