EPA
Ministar zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn

Ministar zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn pozdravio je danas odluku guvernera Gornje Austrije i Salcburga o sprovođenju opšteg lokdauna od ponedeljka i najavljuje dodatne mere za celu Austriju.

„Razvoj pandemije je veoma zabrinjavajući, dramaticcna situacija je pre svega u Gornjoj Austriji i Salcburgu. Već više nedelja sam u stalnom kontaktu sa tim pokrajinama.

Gornja Austria i Salcburg su najavile da će od ponedeljka primeniti lokdaun za sve građane. Time ove dve pokrajine koje su najteže pogođene koronom povlače ručnu kočnicu”, napisao je Mikštajn na svom tviter nalogu.

On je kazao da će vlada sa svim pokrajinama odlučiti o daljim merama na nivou cele države, kako bi „slomila” četvrti talas infekcije.

Gornja Austrija je već duže vreme glavno žariste infekcije u Austriji sa najvišim dnevnim brojem zaraženih, koji je danas na 3.518, gotovo duplo više nego Beč koji je u poslednja 24 sata imao 1.980 novoobolelih od korone.

Pokrajina Salcburg kao i Gornja Austrija ima veliki problem sa preopterećenjem jedinica intenzivne nege, ali i bliničkih kapaciteta zbog sve većeg broja kovid pacijenata.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here