Fudbaleri Intera pobedili su Milan u derbiju četvrtog kola Serije A rezultatom 2:0.

Inter je treći put zaredom slavio u “Derbiju dela Madonina”.

Ovo je bila četvrta pobeda u isto toliko mečeva u Seriji A za “nerazure”, dok su “rosoneri” upisali drugi poraz.

Milan je bio nešto bolji na samom početku, ali Interu nije dugo trebalo da preuzme inicijativu i lako dođe do pobede koja je vrlo lako mogla da bude mnogo, mnogo ubedljivija.

Prvu veliku priliku imao je Martines, koji je iskoristio grešku Rodrigesa i umalo doneo prednost gostima.

U narednom periodu golman Milana Donaruma je dominirao, braneći sve što su fudbaleri Intera uputili ka njemu. Najveću priliku u prvom poluvremenu Inter je imao prkeo D’Ambrozija u 21. minutu.

Donaruma je briljantno odbranio udarac Martinesa, ali je D’Ambrozio pogodio stativu iz stopostotne prilike.

U 37. minutu sveprisutni Martines je krenuo u slavlje jer je mislio da je postigao gol, ali ga je poništio VAR koji je dokazao da je Argentinac bio u ofsajdu.

Milan je “preživeo” prvo poluvreme, ali drugo nije. Sensi je odigrao kratku loptu ka Brozoviću iz slobodnog udaraca, a Hrvat šutirao tako da se lopta odbila od Leaa i završila iza leđa Donarume.

I tu situaciju gledao je VAR, ali dileme nije bilo.

Dominacija Intera se nastavila i posle vođstva, ali su “nerazuri” igrali nešto opreznije nego ranije. Ipak, Milan je ponovo pao u 78. minutu.

Barelja je sjajno centrirao, a doskorašnji napadač Mančester junajteda Lukaku oduvao Romanjolija iz duela i savladao ovoga puta nemoćnog Donarumu.

Milan nije ozbiljnije zapretio do kraja meča, a Inter je mogao i do 3:0 da Politana nije zaustavila prečka, a Kandrevu stativa u nadoknadi vremena.

U narednom kolu Inter dočekuje Lacio, dok Milan ide na gostovanje Torinu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here