Doskorašnji kapiteni Crvene zvezde i Partizana u stručnom štabu mlade reprezentacije.

(Ne)očekivan odlazak Nenada Milovanovića sa pozicije selektora Srbije, posle samo boda na domaćem terenu sa Letonijom, u drugom kolu kvalifikacija i poraz od Rusije na gostujućem terenu, trebalo bi da bude ozvaničen tek danas.

Dugo se većalo ko će naslediti na odgovornoj funkciji nekadašnjeg trenera Mladosti. Posle dugih pregovora izbor je pao na Iliju Stolicu. Izbor bi danas trebalo da potvrdi FSS, na sednici Odbora za hitna pitanja, a potom bi odluku fudbalske vrhuške trebalo da potvrdi i Vladimir Matijašević, sportski direktor FSS.

Juče je stigla potvrda da će u novom stručnom štabu mlade reprezentacije biti dvojica doskorašnjih kapitena Crvene zvezde i Partizana: Nenad Milijaš i Saša Ilić. Milijaš će od prvog dana raditi sa Stolicom, dok će Ilić, zbog početka školovanja za PRO licencu, u četvrtak stići direktno u Bugarsku. Zanimljivo, Ilić je već ranije dobio zaduženja kao selektor mlađe kadetske reprezentacije Srbije.

Pred novim selektorom Stolicom, koji će danas biti promovisan i ozvaničiti, već poslat, spisak reprezentativaca za okršaje na gostovanjima – Bugarska (11. oktobar) i Poljska (15. oktobar) biće ogroman posao. Orlići već na startu za liderom grupe Poljskom zaostaju pet bodova, dok drugo mesto trenutno dele Bugarska i Rusija sa četiri.

Očekuje se da se na premijernom Stoličinom spisku igrača nađe veliki broj Milovanovićevih uzdanica, jer je premalo vremena za eksperimentisanje, ali i generacija 1998. godišta za razliku od prethodne koja je izborila plasman na PE i doživela krah u Italiji i San Marinu ne raspolaže velikim broj kvalitetnih igrača.

Izvor:
Vestionline, zurnal.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here