Milion dolara za Markovu glavu

0

Policija u Peruu tvrdi da je na korak da otkrije gde se nalazi oteti Srbin Marko Mitić (30).
Da podsetimo, policija sumnja da su motiv otmice verovatno poslovi sa drogom. Marko Mitić je 2012. uhapšen zbog šverca tri kilograma droge i tokom boravka u Peruu koristio je lažna imena. Uhapšen je kao Antonio Vargas i bio je smešten u zatvor Lurigančo. Po izlasku iz zatvora prošle godine, ponovo je promenio ime u Alberto Alanija Zevalos.
Kako su javili peruanski mediji, u otmicu Marka pre mesec dana, na plaži južno od Lime, bio je uključen i Hoze Avrile Arno, zvani Hulk, koga je policija uhapsila. Međutim, Arno odbija da otkrije gde je oteti Srbin.
Na osnovu praćenja signala mobilnih telefona i IP adresa kompjutera s kog su otmičari od Ivana Mitića (35), brata otetog Marka, tražili otkup od milion dolara, policija veruje da je na tragu otmičarima i mestu gde otmičari drže srpskog državljanina. Povremeno hvataju i signal mobilnog telefona s kog su zvali njegovog brata Ivana u Srbiju.
Ivan je zbog pregovora o oslobađanju brata pre dve nedelje otputovao u Peru. On je telefonom razgovarao sa Markom, pošto su mu otmičari dozvolili da se uveri da mu je brat živ.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here