TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Trener Partizana Savo Milošević se obratio javnosti pred sutrašnji susret kvalifikacija za Ligu Evrope sa turskom Malatijom.

– Stalno sam ponavljao uoči dosadašnjih utakmica da je najbitnija stvar da su svi zdravi. Imamo problem sa povredom Nemanje Miletića. Ako to ostavimo po strani ekipa je spremna. Radimo na detaljima koji mogu da nam donesu prednost. Verujem da možemo da podignemo nivo i trke i kvaliteta igre, to je suština na početku sezone, posle četiri utakmice mislim da smo u dobroj formi. Tu vidim prednost za nas, oni su još u pripremama, sezona im počinje kasnije i tu ćemo tražiti priliku – istakao je Milošević na konferenciji za medije utakmice koja se igra sutra na Stadionu Partizana od 21h.

Milošević je istakao kvalitet turskog rivala:

– Tipičan predstavnik turskog fudbala. Ekipa sa velikim brojem stranaca koja poseduje veliki kvalitet. Dešavalo se da u Ligi Evrope dobijete rivala koji dolazi preko kupa, ali Malatija je pokazala zavidan kvalitet i bila ispred Bešiktaša prošle sezone. Ne odgovara nam agresivan fudbal koji igraju, kao i sve turske ekipe, to im omogućava da steknu određenu prednost na terenu. Ali, prilagodićemo se – nastavivši o snazi svog sastava:

– Biće najbolji test koji smo imali do sada. Prethodni protivnici nisu uspevali da nas ugroze. Znam mogućnosti ove ekipe. Još nismo završili prelazni rok. Verujem da ovaj tim može 30-40 odsto bolje. Možemo mnogo do zime. Znam šta i koliko možemo. Možemo da izvučemo maksimum i budemo još bolji protiv Malatije što bi nam omogućilo i dobar rezultat pred revanš.

Prošlosezonske uzdanice Malatije Danijel Aleksić i Adam Bajuk nisu više u turskom klubu, mada Savo ne smatra da će to olakšati posao:

– Neće olakšati. Izuzetno je opasna ekipa, ima nezgodnog špica Jahovića koji je odveo Malatiju protiv Olimpije u narednu fazu. I oni su u tranziciji, došlo je dosta igrača novi trener, kao i kod nas i neće nam sigurno biti lako.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here