Trener Partizana Savo Milošević, pred meč prvog kola Lige Evrope protiv AZ Alkmara, rekao da su svi igrači spremni i ako daju svoj maksimum mogu da se nadaju dobrom rezultatom.

– Iskoristili smo pauzu u prvenstvu da se spremimo za ono što nas čeka. Nekako smo uspeli da juče i prekjuče na terenu imamo 29 igrača. Spremnih i ornih, bez ijedne povrede. Juče sam po stadionu lupao čaše zbog malera. To je dobra stvar pred ovaj niz utakmica koji nas čeka, da imamo sve igrače na okupu – rekao je Milošević na konferenciji za medije u Humskoj.

On je istakao i da njegov tim dobro zna šta ga očekuje u sutrašnjoj utakmici.

– Izanalizirali smo AZ Alkmar dobro, Cvetković je bio i na njihovoj poslednjoj utakmici u Holandiji. Imamo praktično kompletnu i jasnu sliku šta nas čeka. Očekujem da pre svega damo svoj maksimum, a ako tako bude, verujem da možemo doći do dobrog rezultata – rekao je Milošević.

Milošević je za AZ Alkmar rekao da je klasičan predstavnik holandskog fudbala.

– Jedna od ekipa koja ne odustaje od igranja u bilo kojoj fazi. Ekipa koja je na svakom delu terena ofanzivno orijentisana. Sve ono što igra većina holandskih ekipa.

Partizan čeka i buran raspored na dva fronta. Milošević je svestan da će morati da bude izmena u sastavima:

– Sutra je jedna utakmica. Imamo za 15 dana još šest utakmica. Izuzimajući reprezentativne pauze u decembru ćemo igrati non-stop u rasporedu četvrtak-nedelja i tada nećemo imati prostora da formiramo startnih 11, trebaće nam svi igrači. Sutra će iggrati jednih 11 igrača, u nedelju drugi, u sredu ponovo… Niko od njih ne može da igra sedam utakmica u 20 dana. Na naš odabir će uticati samo taktika. To je i snaga ovog tima da sa ovim profilima igrača možemo da igramo različito.

Crno-beli će i ovaj susret igrati bez publike, a dozvolom UEFA na stadionu će biti prisutna deca do 14 godina.

Očekuje se da će oko 20.000 dece iz Srbije i Republike Srpske biti sutra na tribinama.

– Mi smo i pre utakmice sa Moldeom osetili pozitivnu energiju tih 5-6 000 dece, pa smo odigrali prvo poluvreme tako kako smo odigrali. Sada ulazimo sa tim iskustvom. Može biti veliki plus za nas, pogotovu što po informacijama dolazi 20.000klinaca. Ako onih 5.000 mogu onakvu buku da naprave, mogu da zamislim šta će biti sutra. Mi smo se već navikli na te frekvencije, videćemo kako će oni da se naviknu – kaže trener osvajača Kupa Srbije i odgovara na pitanje o značaju domaćeg terena:

– Ovo je grupa gde jedna utakmica nema toliku važnost kao kada su u pitanju eliminacije. neki propust može da se nadoknadi. Bićemo rasterećeniji nego u kvalifikacijama.

Meč između Partizana i AZ Alkmara igra se sutra u Humskoj od 21h.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here