commons.wikimedia/Rprpr
Knin

Novi predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj, Boris Milošević, izjavio je da će nastaviti da se bori za ostvarenje svih prava srpske zajednice u Hrvatskoj, ali i za to da hrvatsko društvo bude društvo bez diskriminacije.

– Sigurno nastavljamo da se borimo za ostvarenje svih prava srpske zajednice u Hrvatskoj, za svakog pojedinca u našoj zajednici, ali i za celo društvo u kojem živimo, da bude bolje, da bude društvo bez diskriminacije, društvo jednakih – najavio je Milošević u prvoj izjavi nakon što je izabran za novog predsednika Srpskog nacionalnog veća.

– Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to možemo samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog, ‘bez fige u džepu’, s većinskim narodom –  istakao je Milošević.

Milošević je kazao da preuzimanje vođenja Srpskog narodnog veća, kao vodeće i krovne organizacije Srba u Hrvatskoj, za njega predstavlja veliku čast i ogromnu odgovornost.

– Pogotovo što nastavljam rad Milorada Pupovca, koji je tu instituciju vodio pune 22 godine, od samog njenog osnivanja. On više nije predsednik, ali nastavlja biti važan deo tima kao predsednik Saveta SNV-a, gde će pomagati svojim znanjem i iskustvom – rekao je on.

U naredne četri godine, kako navodi, ima vremena da ostvari neke svoje ideje i vizije razvoja u saradnji sa ostalim novoizabranim članovima rukovodstva, njegovim zamenicama Draganom Jeckov i Anetom Vladimirov.

1 COMMENT

  1. …Srbi u Hrvatskoj treba da okrenu novi list… Tacno! Treba da uzmu putovnice i da se kompletno isele u Republiku srpsku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here