Tanjug/Ministarstvo odbrane
Nebojša Stefanović

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas renovirane prostorije i novu server salu Računovodstvenog centra u kasarni na Topčideru. On je istakao da građani Srbije obično imaju priliku da se upoznaju sa našim najnovijim naoružanjem i opremom, ali da nemamo tako često priliku da pokažemo rad velikog broja ljudi koji su logistika i koji pomažu da naša vojska i ministarstvo savršeno funkcionišu.

– Zahvaljujući onome što smo uradili u prethodnom periodu i velikom angažmanu i predsednika Republike i Vlade Srbije, danas imamo najsavremenija sredstva za odbranu koja čine Vojsku Srbije najčvršćim bedemom zaštite naše Srbije. Međutim, danas sam imao priliku da posetim i naš Računovodstveni centar, deo Sektora za budžet i finansije Ministarstva odbrane, i da me sjajni ljudi, koji ovde rade, upoznaju sa njihovim najnovijim dostignućima i koliko smo napredovali u informatičkom smislu, u pogledu novih tehnologija i brže obrade podataka – rekao je Stefanović.

Kako je istakao, zahvaljujući njihovom radu u najkraćem mogućem roku vrše se i obračuni i sva plaćanja, ali i priprema odbrana naše krucijalne infrastrukture od potencijalnih napada.

– Drago mi je da vidim da razmišljaju uvek dva koraka unapred, da Ministarstvo odbrane i Vojska i svi oni koji funkcionišu zajedno sa našim sistemom mogu da najčvršće računaju na ove ljude. Oni prave čvršći bezbednosni sistem i time i bolju i sigurniju budućnost – rekao je ministar.

Delokrug rada i aktuelne korake u digitalizaciji procesa u Računovodstvenom centru prilikom obilaska ministru su predstavili pomoćnica ministra za budžet i finansije Katarina Pavičić i načelnik Centra pukovnik dr Tomislav Radivojević, a ministar je iskoristio priliku i da porazgovara sa pripadnicima centra i bliže se upozna sa njihovim svakodnevnim zadacima.

Oni su u razgovoru, između ostalog, podsetili da decenijama nije ulagano u infrastrukturu i tehnološko osavremenjivanje ove ustanove, a u znak zahvalnosti za podršku i unapređenje rada pukovnik Radivojević uručio je ministru Stefanoviću plaketu Računovodstvenog centra.

Uz ministra Stefanovića u obilasku Računovodstvenom centru bili su državni sekretar Branko Živanović, načelnik Kabineta ministra pukovnik Stevan Kotarlić i načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Slobodan Starčević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here