Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je do sada odbijao da kaže da li je ili nije vakcinisan, a brojne teorije navijača idu u prilog i jednoj i drugoj tezi. 

Ipak, najnoviji dokazi pokazuju da je Novak primio vakcinu. Glavni argument navijača jeste video sa Tvitera, na kom se vidi Novak Đoković kako dolazi u Kan, u Francusku. Sada se verovatno svako pita, dobro, ali šta to zapravo znači?

Naime, svi ljudi koji dolaze iz Srbije u Francusku, kao sada Đoković, ukoliko nisu vakcinisani, moraju ići u 10-dnevni karantin po samom ulasku u zemlju, a ovaj podatak se može videti i na zvaničnom sajtu francuskog ministarstva za inostrane poslove.

Đoković je stigao u sredu, 27. oktobra, u Kan na akademiju Patrika Muratoglua, gde se priprema za masters turnir u Parizu, koji traje od 1. do 7. novembra, a po svemu sudeći, nije u karantinu koji je propisan za nevakcinisane.

Nije ovo prvi put da Đoković radi nešto “što ne bi smeo”, naime, on je već tokom boravka u SAD pre učešća na Ju-es openu posetio “Samer stejdž” (Summer stage) festival, gde je jedan od uslova za ulazak bio dokaz o vakcinaciji.

“Neka dođe i nevakcinisan”

Ministar turizma Australije, Dan Tehan kaže da bi trebalo dopustiti Novaku Đokoviću da se takmiči bez obzira na to što nije vakcinisan i tako izneo suprotno mišljenje u odnosu na premijera Danjela Enndrjuza koji je istakao da niko nevakcinisan ne može na Australijan open bez 14 dana karantina.

– Ovde treba da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače – posebno najboljeg na svetu, a on pristane na karantin, to je predlog dravog razuma. Đoković je bio apsolutni nosilac Australijan opena i jedan je od najboljih igrača koji je ikada igrao ovde, bila bi šteta da on ne dođe – rekao je Tehan, te nastavio.

– Važno je da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo je da koristimo zdrav razum. Ako postoji dvonedeljni karantin i igrači su bezbedni, to znači da možemo da stavimo najbolji turnir na raspologanju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here