EPA-EFE/Boris Pejović
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas da predsednik Crne Gore Milo Đukanović „propoveda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu“.

Mitropolit Amfilohije je istakao u Cetinjskom manastiru da bezbožnici koji se odriču ćivota Svetog Petra Cetinjskog i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve.

Amfilohije je naveo da vlast danas ponovo „skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna“.

Podsetivši na reči iz „Luče Mikrokozme“ da „Pitagori i Epikuru grabe iskru nebu božanstvenu i sele je u skotsko mrtvilo“, on je rekao da je to ono što radi danas vlast u Crnoj Gori – seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo i u isto vreme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovde u vreme i posle Drugog svetskog rata.

– Na tome temeljiti budućnost Crne Gore – to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan – rekao je mitropolit Amfilohije.

On je u Cetinjskom manastiru na praznik Pravednog Jova, prenosa moštiju Svetog Save i Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, čija je ikona prvu put uneta na današnji dan u ovaj sveti hram, služio Svetu arhijerejsku liturgiju, a nakon toga prerezao slavski kolač.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime